Incovo gaat in het verzet tegen de peuken!

13 mei 2019

Ruim 40 miljoen peuken belanden jaarlijks op de Vlaamse bodem. In de gemeenten van Incovo zijn dat er honderdduizenden. Heel veel inwoners, ook rokers, ergeren zich hier aan. Bij de voorbije succesvolle zwerfvuilacties waren de peuken met stip het meest besproken zwerfvuil item.

Lees meer

GLASbol wordt GRASBOL

12 april 2019

Het is een hardnekkig probleem: complete huisraad, bankstellen, tuinstoelen of afvalzakken vol rommel die naast de glasbol gedropt worden. Om sluikstorten rond de glasbollen te bestrijden zal Incovo op 3 locaties (Chrysantenstraat, Brounsstraat en Breemputstraat) de site omvormen tot een fris en vrolijk kunstgrastuintje, bloemetjes incluis.

Lees meer

Glasbollen duiken onder

21 maart 2019

Meer dan 25 jaar geleden doken de eerste glasbollen op in de Incovo-gemeentes. Om misbruik door sluikstorters tegen te gaan worden ze nu geleidelijk ondergronds geplaatst.

Lees meer

Toon je van je mooie kant!

04 maart 2019

In de lente van 2019 zullen vele duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen. Zin om mee te doen? Dat kan!

Lees meer

Nieuwe sorteerregels gft

11 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 worden de sorteerregels voor gft aangepast. Vanaf nu mogen vlees- en visresten bij het gft-afval. Ook vaste zuivelproducten, eieren, en mest van kleine huisdieren mag er nu bij.

Lees meer

Nieuwe valse afvalzakken opgedoken in Vilvoorde

11 januari 2019

Voor de tweede keer op één jaar tijd duiken er in Vilvoorde nagemaakte restafvalzakken op.

De vervalsing die op vrijdag 11 januari werd opgemerkt is verschillend van de eerste nagemaakte zakken. Het betreft grote 60 liter zakken met productiecode 15/01/18. De zakken zijn gemakkelijk herkenbaar omdat het Incovo logo in fel wit is bedrukt, in plaats van in het grijs op de gewone zakken.

Incovo kwam deze vervalsing heel snel op het spoor bij de routinecontroles die wekelijks op het terrein worden uitgevoerd. Alle INCOVO-zakken zijn onzichtbaar beveiligd tegen namaak.

Lees meer

'Groot vuil' wordt 'groot restafval'

07 januari 2019

Vanaf januari verandert Incovo de benaming ‘groot vuil’ in ‘groot restafval’.

Wie goed sorteert, kan heel wat van zijn huishoudelijk afval laten recycleren. Enkel wat echt niet recycleerbaar is hoort thuis bij het restafval. Restafval is het afval dat moet verbrand worden. Dat kan dus gaan om zowel kleinere als grotere stukken.

Lees meer

Red je straatvuilnisbak

28 december 2018

In Vilvoorde, Zaventem en Machelen staan er samen zeshonderd vijftig straatvuilnisbakjes. De intercommunales Interza en Incovo volgen samen met de gemeentelijke diensten het gebruik van deze vuilnisbakjes op. Goed geplaatste en goed gebruikte vuilnisbakjes houden de gemeente mee proper.  Maar sommige vuilnisbakjes trekken ook sluikstorten aan.

Lees meer

Ophaalkalender 2019

21 december 2018

De nieuwe ophaalkalender 2019 zit in een nieuw jasje, en is ondertussen bijna overal verdeeld samen met de nieuwe afvalkrant.

Lees meer

Herfstbladeren, grondstof voor de tuin

18 december 2018

De blaadjes vallen van de bomen. Opruimen is nodig op paadjes en op het gazon, maar in de rest van je tuin komen ze nog prima van pas. 

Lees meer

Mijn ophaalkalender