Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter

09 november 2020

Het begint een jaarlijkse gewoonte te worden: in november zetten we onze afvalophalers en recyclageparkwachters in de bloemetjes! Dit jaar doen we dit in de week van 23 november.

Lees meer

Extra controles op fout aangeboden papier- en kartonafval

19 oktober 2020

De traditionele herfst- en voorjaarsstormen zorgen regelmatig voor heel wat zwerfvuil in de straten. Zeker wanneer het een ophaaldag is van papier en karton liggen de straten vaak vol met losse papiertjes die alle kanten opvliegen. De gemeentediensten hebben dan telkens de handen vol om de straten terug proper te krijgen. Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen in het najaar ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer

Is jouw tuin klimaatbestendig? Wij helpen jou!

01 oktober 2020

Wij werken samen met de provincie Vlaams-Brabant rond het project 'Leve de Tuin'. We willen tuinen afvalarmer, klimaatbestendiger en natuurvriendelijker maken. Weet je niet hoe hieraan te beginnen? Stel je dan kandidaat voor gratis professioneel advies door een tuinarchitect.

Lees meer

Verscherpte controles op weggooien van afval uit de wagen

24 september 2020

Van 5 tot 11 oktober is er de vierde Vlaamse handhavingsweek rond zwerfvuil en sluikstorten. Dit jaar focussen we op het weggooien van afval uit de wagen.

Lees meer

Welke lokale kunstenaar siert binnenkort de Incovo-wagens?

09 september 2020

Incovo zoekt dit najaar lokale kunstenaars om de ophaalwagens te pimpen met hun werk. Samen met Fostplus lanceren we daarom een wedstrijd rond het thema 'Sorteren en recycleren voor een betere wereld'. Wil je lokaal wereldberoemd worden, de wereld verbeteren en één van je kunstwerken dagelijks in de straat zien rondrijden? Hier is je kans!

Lees meer

Kies je moment en vermijd wachtrijen aan het recyclagepark

10 augustus 2020

De recyclageparken  zijn sinds 1 juli op woensdag ook zonder afspraak te bezoeken. Veel bezoekers kiezen ervoor om al voor het openingsuur naar het recyclagepark te gaan, met files tot op de openbare weg als gevolg. Dat zorgt soms voor hinder in de omgeving.

Lees meer

Zomerregeling

26 juni 2020

De hittegolven van vorige zomers leerden ons dat het voor de laders prettiger werken is in de koelere vroege uurtjes. 

Lees meer

Pro Natura verdeelt zakasbakjes onder werknemers

17 juni 2020

Sigarettenpeuken horen niet op straat, in de natuur of in het riool. De peuken bevatten sporen van stoffen die erg schadelijk zijn voor dieren en voor de natuur. Toch belanden in Vlaanderen jaarlijks miljoenen sigarettenpeuken in het milieu. Bij Pro Natura, een maatwerkbedrijf dat ecologische groenwerken uitvoert en duurzaamheid hoog in het vaandel voert, worden de terreinwerkers dagelijks geconfronteerd met deze problematiek.

Lees meer

Algemene vergadering gaat digitaal

10 juni 2020

Op 19 juni vindt de jaarlijkse openbare algemene vergadering van Incovo plaats. Door de sanitaire maatregelen als gevolg van de Corona epidemie, zullen de vergaderingen deze keer niet openbaar, maar uitzonderlijk  digitaal plaatsvinden.

Lees meer

Nieuwe afspraken recyclageparken: niet gereserveerd, geen toegang!

06 april 2020

De recyclageparken van Incovo gaan terug open vanaf woensdag 8 april. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden om de veiligheid van personeel en bezoekers te kunnen garanderen. Om lange wachtrijen te vermijden kan een bezoek enkel na reservatie via incovo.mijnrecyclagepark.beLees meer