Nieuwe afspraken recyclageparken: niet gereserveerd, geen toegang!

06 april 2020

De recyclageparken van Incovo gaan terug open vanaf woensdag 8 april. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden om de veiligheid van personeel en bezoekers te kunnen garanderen. Om lange wachtrijen te vermijden kan een bezoek enkel na reservatie via incovo.mijnrecyclagepark.beLees meer

Dringende vraag: hou het gras uit de gft- en tuincontainer

19 maart 2020

De ophaalploegen doen hun uiterste best om ook in deze moeilijke dagen de dienstverlening verder te zetten.

Deze taak zal moeilijker en moeilijker worden wanneer ook collega’s van de ophaaldienst in toenemende mate door het virus getroffen zullen worden. Voorlopig kunnen we alle ophalingen blijven garanderen. Het is heel belangrijk dat onze ophaalrondes niet overbelast worden.

Zeker nu de recyclageparken gesloten zijn en het groeiseizoen op gang komt, is er het risico dat de hoeveelheden gft te groot worden. We roepen alle burgers op om solidair te zijn en het gras zo veel als mogelijk thuis te houden.

Lees meer

CORONA: UPDATE 1 - Recyclageparken gesloten

17 maart 2020

Minister Demir heeft beslist om alle recyclageparken met onmiddellijke ingang te sluiten, vanaf deze namiddag 17 maart. Voorlopig tot het begin van de paasvakantie.

De huis-aan-huisophalingen gaan voorlopig door zoals gepland.

Wij danken u voor uw begrip.

Lees meer

Maatregelen Corona-epidemie

13 maart 2020

De Corona-epidemie en lockdown zal mogelijk ook gevolgen hebben op de dienstverlening rond afval. Tot nader order gaan alle afvalophalingen door en blijven ook de recyclageparken open!

Wij vragen inwoners om nog meer dan anders respect te tonen voor het werk van de ophaler. Wij dringen erop aan om niet noodzakelijke bezoeken aan de recyclageparken uit te stellen.

Het is mogelijk dat er in noodgevallen in de dienstverlening door Incovo wordt geschrapt. Wij trachten dit zo veel als mogelijk te vermijden. Om op de hoogte te blijven van noodmaatregelen, vragen we inwoners om de facebookpagina van Incovo te volgen, of zich via de website in te schrijven op de elektronische nieuwsbrief. Wijzigingen zullen ook altijd worden gepubliceerd op de Incovo-website en de gemeentelijke informatiekanalen.

De balie van Incovo wordt gesloten. Wij vragen inwoners om ook de telefonische en mail infolijnen van Incovo zo veel als mogelijk te ontlasten en de informatie op te zoeken op de website en facebookpagina.

Lees meer

Gezocht: Coach tuinen en groen!

18 februari 2020

De provincie Vlaams-Brabant werkt samen met de vijf Vlaams-Brabantse afvalintercommunales aan meer biodiverse, klimaatbestendige en afvalarme tuinen in Vlaams-Brabant. Voor dit samenwerkingsverband zoeken de projectpartners een Coach Tuinen en Groen.

Lees meer

Herbruikbare bekers

12 februari 2020

Incovo heeft samen met zusterintercommunale Interza 19000 gewone bekers en 1000 cava-bekers aangekocht om de aangesloten gemeenten en hun verenigingen te kunnen bedienen.

Lees meer

Injectienaalden in naaldcontainer gratis naar het recyclagepark

03 februari 2020

Particulieren zijn verplicht hun gebruikte injectienaalden in een naaldcontainertje af te geven op het recyclagepark. Incovo stelt hiervoor gratis naaldcontainertjes ter beschikking. Naalden verpakt in lege glazen bokalen, plastic flessen of dozen worden niet aanvaard.

Lees meer

Zakasbakjes voortaan ook bij lokale handelaars te koop

16 januari 2020

Incovo verkoopt voortaan ook via lokale handelaars zakasbakjes. 

Die werden tot voor kort alleen op evenementen uitgedeeld, waarna veel rokers vroegen of ze ook in de lokale winkels beschikbaar waren. Dat is vanaf nu dus het geval. Voorlopig enkel bij Alpha in Meise en bij MBP in Wolvertem, andere handelszaken met interesse kunnen contact opnemen.


Lees meer

Haal alles uit de kast!

20 december 2019

Wil je als bedrijf, vereniging, school of wijk ook graag je steentje bijdragen voor een beter leefmilieu? Incovo, Interza en de Kringwinkel bieden je een kant-en-klare actie aan waarmee je ook je werknemers, leden of ouders kan plezieren. Wij halen alles uit de kast. Letterlijk!

Lees meer

Toon je respect voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters

08 november 2019

Van 18 tot 23 november loopt in Vlaanderen de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. Afvalophaler is zonder twijfel het schoonste beroep ter wereld! Sommigen vinden het zelfs het belangrijkste beroep ter wereld.

Lees meer

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender