Verscherpte controles op weggooien van afval uit de wagen

24 september 2020

Van 5 tot 11 oktober is er de vierde Vlaamse handhavingsweek rond zwerfvuil en sluikstorten. Dit jaar focussen we op het weggooien van afval uit de wagen.

Lees meer

Welke lokale kunstenaar siert binnenkort de Incovo-wagens?

09 september 2020

Incovo zoekt dit najaar lokale kunstenaars om de ophaalwagens te pimpen met hun werk. Samen met Fostplus lanceren we daarom een wedstrijd rond het thema 'Sorteren en recycleren voor een betere wereld'. Wil je lokaal wereldberoemd worden, de wereld verbeteren en één van je kunstwerken dagelijks in de straat zien rondrijden? Hier is je kans!

Lees meer

Kies je moment en vermijd wachtrijen aan het recyclagepark

10 augustus 2020

De recyclageparken  zijn sinds 1 juli op woensdag ook zonder afspraak te bezoeken. Veel bezoekers kiezen ervoor om al voor het openingsuur naar het recyclagepark te gaan, met files tot op de openbare weg als gevolg. Dat zorgt soms voor hinder in de omgeving.

Lees meer

Zomerregeling

26 juni 2020

De hittegolven van vorige zomers leerden ons dat het voor de laders prettiger werken is in de koelere vroege uurtjes. 

Lees meer

Pro Natura verdeelt zakasbakjes onder werknemers

17 juni 2020

Sigarettenpeuken horen niet op straat, in de natuur of in het riool. De peuken bevatten sporen van stoffen die erg schadelijk zijn voor dieren en voor de natuur. Toch belanden in Vlaanderen jaarlijks miljoenen sigarettenpeuken in het milieu. Bij Pro Natura, een maatwerkbedrijf dat ecologische groenwerken uitvoert en duurzaamheid hoog in het vaandel voert, worden de terreinwerkers dagelijks geconfronteerd met deze problematiek.

Lees meer

Algemene vergadering gaat digitaal

10 juni 2020

Op 19 juni vindt de jaarlijkse openbare algemene vergadering van Incovo plaats. Door de sanitaire maatregelen als gevolg van de Corona epidemie, zullen de vergaderingen deze keer niet openbaar, maar uitzonderlijk  digitaal plaatsvinden.

Lees meer

Nieuwe afspraken recyclageparken: niet gereserveerd, geen toegang!

06 april 2020

De recyclageparken van Incovo gaan terug open vanaf woensdag 8 april. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden om de veiligheid van personeel en bezoekers te kunnen garanderen. Om lange wachtrijen te vermijden kan een bezoek enkel na reservatie via incovo.mijnrecyclagepark.beLees meer

Dringende vraag: hou het gras uit de gft- en tuincontainer

19 maart 2020

De ophaalploegen doen hun uiterste best om ook in deze moeilijke dagen de dienstverlening verder te zetten.

Deze taak zal moeilijker en moeilijker worden wanneer ook collega’s van de ophaaldienst in toenemende mate door het virus getroffen zullen worden. Voorlopig kunnen we alle ophalingen blijven garanderen. Het is heel belangrijk dat onze ophaalrondes niet overbelast worden.

Zeker nu de recyclageparken gesloten zijn en het groeiseizoen op gang komt, is er het risico dat de hoeveelheden gft te groot worden. We roepen alle burgers op om solidair te zijn en het gras zo veel als mogelijk thuis te houden.

Lees meer

CORONA: UPDATE 1 - Recyclageparken gesloten

17 maart 2020

Minister Demir heeft beslist om alle recyclageparken met onmiddellijke ingang te sluiten, vanaf deze namiddag 17 maart. Voorlopig tot het begin van de paasvakantie.

De huis-aan-huisophalingen gaan voorlopig door zoals gepland.

Wij danken u voor uw begrip.

Lees meer

Maatregelen Corona-epidemie

13 maart 2020

De Corona-epidemie en lockdown zal mogelijk ook gevolgen hebben op de dienstverlening rond afval. Tot nader order gaan alle afvalophalingen door en blijven ook de recyclageparken open!

Wij vragen inwoners om nog meer dan anders respect te tonen voor het werk van de ophaler. Wij dringen erop aan om niet noodzakelijke bezoeken aan de recyclageparken uit te stellen.

Het is mogelijk dat er in noodgevallen in de dienstverlening door Incovo wordt geschrapt. Wij trachten dit zo veel als mogelijk te vermijden. Om op de hoogte te blijven van noodmaatregelen, vragen we inwoners om de facebookpagina van Incovo te volgen, of zich via de website in te schrijven op de elektronische nieuwsbrief. Wijzigingen zullen ook altijd worden gepubliceerd op de Incovo-website en de gemeentelijke informatiekanalen.

De balie van Incovo wordt gesloten. Wij vragen inwoners om ook de telefonische en mail infolijnen van Incovo zo veel als mogelijk te ontlasten en de informatie op te zoeken op de website en facebookpagina.

Lees meer