Nazomer, hét moment om te composteren

09 september 2019

Het gras en het onkruid groeien nog lustig, de haag mag nog eens geschoren worden om strak de winter in te gaan, en ook de fruitbomen en moestuinen leveren -naast rijke oogsten- het nodige tuinafval.

Omdat er vaak nog aangename temperaturen zijn, is september ook de ideale maand om tuinresten te gaan composteren. Dat doe je op een grote hoop, in compostbakken of -voor kleine hoeveelheden- in een compostvat.

Lees meer

Tuintjes rond glasbollen doen sluikstorten dalen

09 augustus 2019

Het opfleuren van drie glasbollen in Vilvoorde en Machelen werpt zijn vruchten af. De kunstgrastuintjes waren namelijk één van de maatregelen in de strijd tegen sluikstorters. Die zijn namelijk minder geneigd om verzorgde locaties te bevuilen. De evaluatie na drie maanden toont dat de sluikstorten in dalende lijn gaan.

Lees meer

Het mobiele recyclagepark slaapt uit!

11 juni 2019

Het mobiele recyclagepark komt uitgeslapen naar je toe.
Van maandag 17 juni tot en met maandag 24 juni  doen we weer alle Incovo-gemeentes aan. 

Lees meer

Nieuwe blauwe zak in 2021!

07 juni 2019

Je las het misschien al: binnenkort kunnen we nog meer plastic laten recycleren. Minder restafval is beter voor het milieu en je portemonnee! 

Lees meer

Vervuiler gespot!

04 juni 2019

Net één jaar terug lanceerde Incovo een campagne rond sluikstorten onder het motto “Smile, u wordt gefilmd”. Alle glasbollen of andere sluikstortgevoelige plaatsen kregen stickers of bordjes met dit motto. Tegelijk werd de inzet van de sluikstortcamera’s geïntensifieerd.

Lees meer

Incovo gaat in het verzet tegen de peuken!

13 mei 2019

Ruim 40 miljoen peuken belanden jaarlijks op de Vlaamse bodem. In de gemeenten van Incovo zijn dat er honderdduizenden. Heel veel inwoners, ook rokers, ergeren zich hier aan. Bij de voorbije succesvolle zwerfvuilacties waren de peuken met stip het meest besproken zwerfvuil item.

Lees meer

GLASbol wordt GRASBOL

12 april 2019

Het is een hardnekkig probleem: complete huisraad, bankstellen, tuinstoelen of afvalzakken vol rommel die naast de glasbol gedropt worden. Om sluikstorten rond de glasbollen te bestrijden zal Incovo op 3 locaties (Chrysantenstraat, Brounsstraat en Breemputstraat) de site omvormen tot een fris en vrolijk kunstgrastuintje, bloemetjes incluis.

Lees meer

Glasbollen duiken onder

21 maart 2019

Meer dan 25 jaar geleden doken de eerste glasbollen op in de Incovo-gemeentes. Om misbruik door sluikstorters tegen te gaan worden ze nu geleidelijk ondergronds geplaatst.

Lees meer

Toon je van je mooie kant!

04 maart 2019

In de lente van 2019 zullen vele duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om het zwerfvuil in hun buurt op te ruimen. Zin om mee te doen? Dat kan!

Lees meer

Nieuwe sorteerregels gft

11 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 worden de sorteerregels voor gft aangepast. Vanaf nu mogen vlees- en visresten bij het gft-afval. Ook vaste zuivelproducten, eieren, en mest van kleine huisdieren mag er nu bij.

Lees meer

Mijn recyclagepark

Mijn ophaalkalender