Subsidies voor herbruikbare luiers

Waarom kies ik best voor herbruikbare luiers?

Luiers zijn niet alleen kostelijk maar veroorzaken ook een grote afvalberg. De nieuwe generatie katoenen luiers zijn comfortabel, veroorzaken minder allergische reacties en enkel de inlegdoekjes moeten in de vuilnisbak. Een startpakket van herbruikbare luiers kost ongeveer 200 euro. Dat is even een investering maar alle latere kosten voor de aankoop van wegwerpluiers en de kost van de restafvalzakken vallen weg. Zeker met de subsidie van Incovo is het gebruik van herbruikbare luiers financieel voordelig. Lees ook de getuigenis van Sofie Cloots uit Londerzeel over haar ervaring met herbruikbare luiers.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Incovo?

Incovo geeft je een duwtje in de rug met een subsidie tot 100 euro indien je kiest voor herbruikbare luiers.

Vul online het formulier in of stuur het ingevulde formulier per brief naar Incovo op met in bijlage:

  • een attest van je gezinssamenstelling
  • een kopie van de factuur op naam

Neem ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.


Subsidies voor mulchmaaiers

Waarom kies ik best voor een mulchmaaier?

Een grasmaaier met mulchingfunctie bespaart je tijd, geld en is gezonder voor je gazon. Een mulchmaaier versnippert het gras heel fijn en laat de versnipperde grasdeeltjes op de bodem vallen, waar ze een nieuwe bron van voedingsstoffen zijn. Je kan er dus geld mee besparen omdat je geen meststoffen voor je gazon nodig hebt noch witte gft-zakken om het gras in te stoppen. Mulchmaaien lukt wel minder als het gras erg hoog staat, of bij koud en vochtig weer. Daarom kies je best voor een grasmachine die zowel kan mulchen als gras opvangen. In de vroege lente en herfst vang je dan het gras op, tussenin kan je mulchen. Ook na een vakantieperiode als het gras wat langer staat, kan je beter het gras opnieuw opvangen. Ook met oudere grasmaaiers kan je beginnen mulchen. In de vakhandels worden speciale kits verkocht waarmee je grasmaaier eenvoudigweg aangepast kan worden. Gemakkelijk om in de zomer op je machine te monteren.

Meer info krijg je van plaatselijke handelaars en tuincentra.

Hoe verkrijg ik een subsidie van Incovo?

Incovo subsidieert de aankoop van nieuwe grasmaaiers met mulchingfunctie met 10 % (max € 100,00). Vul online het formulier in of stuur het ingevulde aanvraagformulier op naar Incovo met in bijlage:

  • een kopie van je identiteitskaart
  • een kopie van de factuur op naam.
  • een kopie van de handleiding
    (bewijs van het CE-label, gegarandeerd geluidsvermogen en de mulchfunctie)

Neem zeker ook het subsidiereglement door. Als je dossier volledig is, wordt het subsidiebedrag enkele weken later op je rekening gestort. Voldoet je dossier niet, dan krijg je een bericht met de reden van weigering.