Toon je respect voor onze afvalophalers en recyclageparkwachters

08 november 2019

Van 18 tot 23 november loopt in Vlaanderen de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter. Afvalophaler is zonder twijfel het schoonste beroep ter wereld! Sommigen vinden het zelfs het belangrijkste beroep ter wereld.

Lees meer

De Grote Kleine Elektro Strijd: Make Belgium Great Again!

14 oktober 2019

In vele Vlaamse kasten liggen ongebruikte toestellen stof te vergaren, terwijl ze boordevol waardevolle grondstoffen zitten. Dat klein elektro is binnenkort uitzonderlijk geld waard, en wel voor Rode Neuzen Dag.

Lees meer

Mobiele recyclageparken editie oktober 2019

08 oktober 2019

Het begint een gewoonte te worden: 2 keer per jaar rijden we uit met de mobiele recyclageparken. Dit najaar gaan we de toer op van 18 tot en met 24 oktober.

Lees meer

Van 30 september tot 6 oktober is het Week van de Handhaving

25 september 2019

Met honderden Propere Burgers houden we elke dag opnieuw de buurt schoon! Toch volstaat dat niet altijd, overtreders zijn hardleers. Daarom slaan Incovo, de politie en de gemeenschapswachten de handen in elkaar.

Lees meer

Nieuwe restafvalzakken worden verdeeld

20 september 2019

Vanaf september 2019 schakelt Incovo geleidelijk aan over naar restafvalzakken met een nieuwe bedrukking.

Lees meer

Nazomer, hét moment om te composteren

09 september 2019

Het gras en het onkruid groeien nog lustig, de haag mag nog eens geschoren worden om strak de winter in te gaan, en ook de fruitbomen en moestuinen leveren -naast rijke oogsten- het nodige tuinafval.

Omdat er vaak nog aangename temperaturen zijn, is september ook de ideale maand om tuinresten te gaan composteren. Dat doe je op een grote hoop, in compostbakken of -voor kleine hoeveelheden- in een compostvat.

Lees meer

Tuintjes rond glasbollen doen sluikstorten dalen

09 augustus 2019

Het opfleuren van drie glasbollen in Vilvoorde en Machelen werpt zijn vruchten af. De kunstgrastuintjes waren namelijk één van de maatregelen in de strijd tegen sluikstorters. Die zijn namelijk minder geneigd om verzorgde locaties te bevuilen. De evaluatie na drie maanden toont dat de sluikstorten in dalende lijn gaan.

Lees meer

Het mobiele recyclagepark slaapt uit!

11 juni 2019

Het mobiele recyclagepark komt uitgeslapen naar je toe.
Van maandag 17 juni tot en met maandag 24 juni  doen we weer alle Incovo-gemeentes aan. 

Lees meer

Nieuwe blauwe zak in 2021!

07 juni 2019

Je las het misschien al: binnenkort kunnen we nog meer plastic laten recycleren. Minder restafval is beter voor het milieu en je portemonnee! 

Lees meer

Vervuiler gespot!

04 juni 2019

Net één jaar terug lanceerde Incovo een campagne rond sluikstorten onder het motto “Smile, u wordt gefilmd”. Alle glasbollen of andere sluikstortgevoelige plaatsen kregen stickers of bordjes met dit motto. Tegelijk werd de inzet van de sluikstortcamera’s geïntensifieerd.

Lees meer