De Warmste Week: Batterijen voor Bednet

03 december 2018

Bednet is een organisatie die zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, van thuis uit de les in hun klas live kunnen volgen. Zo blijven de leerlingen mee met de lessen, en blijven ze in contact met hun klasgenoten. 

Lees meer

Gratis workshop 'Bouwen met snoeihout"

26 september 2018

Heb je grote hoeveelheden snoeihout waar je van af moet? En heb je wel wat plaats in je tuin? 

Lees meer

Vervuiler je wordt gespot!

17 september 2018

In de derde week van september organiseren het Vlaamse gewest en de Mooimakers de week van de handhaving tegen zwerfvuil en sluikstorten. Er wordt extra aandacht besteed aan het weggooien van afval uit de wagen. 

Lees meer

Incovo gaat de strijd aan tegen sluikstorten aan de kerkhoven.

10 juli 2018

Sommige sluikstorters voelen weinig gêne. Zelfs de kerkhoven worden door sluikstorters regelmatig misbruikt om er afval achter te laten.

Lees meer

Hoe voer ik groenafval aan?

15 juni 2018

Groenafval is niet hetzelfde als snoeihout

Lees meer

Recyclageparken zamelen meer dan 20 miljoen elektrotoestellen en lampen in!

11 juni 2018

Cijfers die doen duizelen. Dat is het minste wat we kunnen zeggen over het aantal elektrotoestellen en lampen dat in 2017 een nieuw leven kreeg via de recyclageparken in België: 20,4 miljoen stuks. Een stijging van liefst 12%, vergeleken met het jaar ervoor. Bedankt iedereen!

Lees meer

Het recyclagepark komt naar je toe!

06 juni 2018

Weet je geen weg met die harde plastics die je apart sorteert? Of heb je metaal waar je vanaf wil maar geen auto om naar het recyclagepark te rijden? Dan raak je die misschien wel kwijt op één van onze mobiele recyclageparken.

Lees meer

Gratis spoedcursus thuiscomposteren in Machelen

01 juni 2018

Wil je in een recordtempo alle kneepjes van het composteren onder de knie krijgen? Schrijf je dan snel in voor onze gratis spoedcursus!

Lees meer

Breng je buxus naar het recyclagepark

28 mei 2018

De buxusmot verandert in deze tijd van het jaar van een blaadjesvretende rups naar pop. In deze levensfase verpoppen ze in ongeveer 2 weken tijd tot vlinder. Rupsdodende middelen zijn niet langer efficiënt. Poppen zijn nauwelijks te bestrijden. De enige optie is de poppen handmatig weg te plukken, maar dat is in de meeste gevallen onbegonnen werk. Je kan ook de haarden met rupsen en/of poppen wegknippen.

Lees meer

Incovo wil minder boetes voor sluikstorten

22 mei 2018


De Incovo-gemeenten hechten veel belang aan de netheid van hun straten. Twee Incovo- medewerkers zijn daarom elke dag opnieuw in de weer om sluikstorten zo snel als mogelijk op te ruimen. Maar liefst 99 % van de gemelde sluikstorten wordt ten laatste de werkdag nadien opgeruimd. Binnen de Incovo regio gaat het om 370 ton afval dat jaarlijks illegaal wordt achtergelaten. Sinds 2017 voert Incovo met een sluikstortcamera ook zelf controles uit.

Lees meer

Mijn ophaalkalender