Het klimaat verander en onze tuinen zien daarvan af. Deze zomer leden onze planten onder de brandende zon. Al heel het jaar valt er te weinig water en als het regent, is het te veel ineens.  Ook wij verdragen de zomers in de tuin moeilijker, ons schaduwplekje verliest haar koelte en de hitte houdt ons weg van het terras. Het vraagt een heel aangepaste inrichting om je tuin te beschermen tegen dat soort weer.

Gelukkig hebben wij een tuincoach die je kan helpen om jouw tuin afvalarm en klimaatrobuust in te richten. Met een aantal bewuste keuzes kan je je tuin wapenen tegen zowel droogte als intense regens. Je kan zo oververhitting verminderen en voorkomen dat er te veel vocht verdampt. 

Om te tonen hoe dat echt werkt, zal onze tuincoach Wim deze herfst 2 tuineigenaars gratis begeleiden. Iedereen mag zich kandidaat stellen, en Wim kiest de gelukkigen, afhankelijk van motivatie en de mogelijkheden in de tuin.  In een verkennend gesprek zal hij uitzoeken wat je graag ziet en vooral wat de problemen en verbeterkansen zijn in jouw tuin. De aanpassingen gebeuren dan nog in de herfst, zodat je tuin klaar is voor de lente. 

Inwoners kunnen zich tot 15 november kandidaatstellen.