Nieuwe afspraken recyclageparken Incovo: niet gereserveerd, geen toegang!

De recyclageparken van Incovo gaan terug open vanaf woensdag 8 april om 13u15. Dit gebeurt onder strikte voorwaarden om de veiligheid van personeel en bezoekers te kunnen garanderen. Om lange wachtrijen te vermijden kan een bezoek enkel na reservatie via incovo.mijnrecyclagepark.be

Vanaf maandag 6 april kan je je bezoek online reserveren via de website van Incovo. Heel wat mensen staan te springen om een bezoek aan het recyclagepark te brengen. Met de invoering van het reservatiesysteem proberen we alles in goede banen te leiden, en gevaarlijke situaties op de toegangswegen te vermijden. De veiligheid en gezondheid van ons personeel en van de bezoekers gaan voor. Daarom roepen we op om niet-dringende bezoeken uit te stellen.

Zonder reservatie krijg je dus geen toegang tot het recyclagepark. Wie niet gereserveerd heeft, wordt onverbiddellijk teruggestuurd. Zorg ook dat je op tijd bent om je aan te melden. Anders loop je het risico om niet meer toegelaten te worden.

Verder zijn er ook enkele veiligheidsmaatregelen waar iedere bezoeker zich moet aan houden. Alle betalingen gebeuren net als anders met bancontact. Je krijgt maximaal 15 minuten op het park, zorg dus dat je afval op voorhand al goed gesorteerd is. 

Ook op de recyclageparken geldt de regel van afstand bewaren. Ga daarom niet met andere bezoekers rond 1 container staan. Kom liefst alleen naar het recyclagepark. Enkel als je grote stukken brengt, is het noodzakelijk dat iemand je vergezelt. Onze parkwachters mogen immers niet helpen met uitladen. Omdat we ook onvoldoende beschermingsmateriaal hebben, is het brengen van asbest voorlopig niet toegelaten. Alle andere afvalsoorten kunnen wel.

Er is op alle recyclageparken camerabewaking voorzien. Overtredingen zullen beboet worden.