Wie fout sorteert, kreeg tot op vandaag een felle rode sticker op de blauwe pmd-zak gekleefd. Die boodschap was eigenlijk erg agressief. Veel inwoners doen echt hun best bij het sorteren. Wanneer je bij een klein foutje een felrode sticker met in dikke letters FOUT GESORTEERD op je zak krijgt, dan zinkt de moed je wel eens in de schoenen.

In overleg met Fost Plus, wil Incovo het voortaan anders aanpakken. We willen inwoners vooral nog meer helpen om juist te sorteren. De afvalstward investeert veel tijd om aan inwoners, bij appartementen of in scholen te gaan uitleggen hoe pmd juist wordt gesorteerd. In de blauwe zak mogen er enkel plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons. Dat is belangrijk, want als er te veel andere materiaal inzit komt de recyclage in het gevaar.
Wanneer er voortaan een pmd-zak echt niet goed gesorteerd is, zullen we een “sorry”  sticker kleven. Deze sticker legt uit waarom we de zak niet kunnen meenemen en geeft ook aan hoe het kan worden opgelost. De afvalsteward en haar collega’s op de recyclageparken staan klaar om mensen te helpen die de zak juist willen sorteren. Hoe meer er wordt gerecycleerd, hoe minder afval, hoe goedkoper ook voor de inwoners. Wij zijn er om de mensen hierin te helpen.